Programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă
Somelier
Domeniul de licență pe care se fundamentează programul de studii: Ingineria produselor alimentare
Programul de studii universitare de licență pe care se fundamentează programul de studii: Ingineria produselor alimentare
Număr de ore: 36
Număr de credite: 2
Forma de învățământ: cu frecvență
Tematică:
1. Concepte de bază ale oenologiei.
2. Inițiere în meseria de somelier.
Competențe:
- Identificarea, descrierea și utilizarea adecvată a noțiunilor specifice științei alimentului și siguranței alimentare;
- Supravegherea, conducerea, analiza și proiectarea tehnologiilor alimentare de la materii prime până la produsul finit;
- Proiectarea, implementarea și monitorizarea sistemelor de management a calității și a siguranței alimentare.
Responsabil program: Prof. univ. dr. ing. Gabriela RÂPEANU
Despre DFCTT
Departamentul de Formare Continuă si Transfer Tehnologic al Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, are ca obiect de activitate pregatirea persoanelor din interiorul şi din afara comunităţii academice prin cursuri de iniţiere, conversie, specializare, perfecţionare, dezvoltare profesionala.