Departamentul de Formare Continuă și Transfer Tehnologic din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați va organiza, la inițiativa domnului lector universitar dr. Ionuț Mitrofan de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, patru programe de formare continuă destinate și elevilor din învățământul preuniversitar.

Acestea vor acoperi dorința copiilor de dezvoltare a cunoștințelor în domeniul jocurilor pe calculator și al informaticii. Înscrierile au început deja, iar cursurile, derulate săptămânal, vor începe pe 17 februarie 2020. 

În primul program, intitulat Artă digitală. Proiectarea jocurilor, cei pasionați de jocurile pe calculator, vor învăța să creeze propriile personaje și jocuri. Modulul II va dezvolta aptitudinile aferente Creării de site-uri web, Modulul III - Grafica tradițională în format digital are în vedere micii artiști, iar Modulul IV se va aborda aspecte privind Modelarea și proiectarea virtuală 3D.

Inițiatorul programului, domnul lector universitar doctor Ionuț Mitrofan, cel care se va ocupa direct de derularea a două dintre module, a declarat: „Vârsta minimă a cursanților este de 8 ani, vom începe pregătirea copiilor de la nivel de începător cu fiecare program în parte. La modulul de Game Design vom încerca să facem o simulare de practică asemănătoare cu ce se întâmplă într-o companie de jocuri. Sperăm să creăm un joc nou, se va lucra pe echipe, unele se vor ocupa de decoruri, altele de personaje. Eu voi preda și modulul de Grafică tradițională în format digital, am avut un astfel de curs început la Centrul Cultural. La Modulul IV, realizat de doamna Iulia Danilescu, vom ajunge până la design de obiect, adică design publicitar, cursanții având posibilitatea să printeze obiecte în format 3D. Iar la Web Design, pe lângă partea de creație, prof. dr. Laura Danilescu va transmite elevilor și noțiuni de programare. Un program durează aproape un semestru, iar la final participanții vor primi certificate de absolvire”
 
NR. DENUMIRE CURS NR. ORE NR. CREDITE COORDONATOR
1 Artă digitală.Proiectarea jocurilor 50 5 Lect. univ. dr. Ionuț MITROFAN
2 Modelare și proiectare virtuală 3D 50 5 Lect. univ. dr. Ionuț MITROFAN
3 Grafică tradițională în format digital 50 5 Lect. univ. dr. Ionuț MITROFAN
4 Creara stie-urilor web 50 5 Lect. univ. dr. Ionuț MITROFAN
Pentru detalii și înscrieri:
Departamentul de Formare Continuă si Transfer Tehnologic
Str. Domnească, nr. 47, Galați
Sala U 109
Tel: +40 336 130 142
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 
 

Despre DFCTT

Departamentul de Formare Continuă si Transfer Tehnologic al Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, are ca obiect de activitate pregatirea persoanelor din interiorul şi din afara comunităţii academice prin cursuri de iniţiere, conversie, specializare, perfecţionare, dezvoltare profesionala.

Contact și înregistrare

Căutare