Ingineria produselor alimentare

  • Durată: 420 de ore;
  • Forma de învățământ: cu frecvență.
TEMATICĂ:
  1. Tehnologia cărnii si subproduselor;
  2. Tehnologia vinului;
  3. Tehnologia laptelui;
  4. Tehnologia panificaţiei;
  5. Alimentaţie publică si alimentaţie în
turism;
  1. Comportamentul consumatorului;
  2. Managementul calităţii si siguranţei
alimentelor;
  1. Falsificari ale produselor alimentare si
identificarea lor;
  1. Cercetare de marketing;
  2. Management financiar si tehnici financiarcontabile;
  3. Strategii europene ale alimentului si de securitate alimentară ;
  4. Legislaţie si protecţia consumatorilor;
  • Detalii curs
  • Competențe
  • Coordonator program: Prof.dr.ing. Camelia VIZIREANU
  • C1: Identificarea, descrierea si utilizarea adecvata a notiunilor specifice stiintei alimentului si sigurantei alimentare;
  • C2: Conducerea proceselor generale de inginerie, exploatarea instalatiilor si echipamentelor de industrie alimentara;
  • C3: Supravegherea, conducerea, analiza si proiectarea tehnologiilor alimentare de la materii prime pana la produs finit;
  • C5: Managementul productiei, controlul calitatii produselor alimentare si realizarea proceselor de marketing.
  • CT1: Aplicarea strategiilor de perseverenta, rigurozitate, eficienta si responsabilitate in munca, punctualitate si asumarea raspunderii pentru rezultatele activitatii personale, creativitate, bun simt, gandire analitica.
  • CT3: Utilizarea eficienta a diverselor cai si tehnici de invatare – formare pentru achizitionarea informatiei de baze de date bibliografice si electronice atat in limba romana, cat si intr-o limba de circulatie internationala, precum si evaluarea necesitatii si utilitatii motivatiilor extrinseci si intrinseci ale educatiei continue.