Ingineria produselor alimentare (4 semestre)

  • Dată începere curs: 01-10-2015;
  • Durată: 560 de ore;
  • Forma de învățământ: cu frecvență.
TEMATICĂ:
  1. Biochimie;
  2. Microbiologie;
  3. Principii de conservare a produselor alimentare;
  4. Utilaj în industria alimentară;
  5. Tehnologia cărnii si subproduselor;
  6. Tehnologia vinului;
  7. Tehnologia laptelui;
  8. Tehnologia panificaţiei;
  9. Alimentaţie publică si alimentaţie în turism;
  1. Comportamentul consumatorului;
  2. Managementul calităţii si siguranţei alimentelor;
  1. Falsificari ale produselor alimentare si identificarea lor;
  1. Cercetare de marketing;
  2. Management financiar si tehnici financiar contabile;
  1. Strategii europene ale alimentului si de securitate alimentară ;
  2. Legislaţie si protecţia consumatorilor;
  • Detalii curs
  • Competențe
  • C1: Identificarea, descrierea si utilizarea adecvata a notiunilor specifice stiintei alimentului si sigurantei alimentare
  • C2: Conducerea proceselor generale de inginerie, exploatarea instalatiilor si echipamentelor de industrie alimentara;
  • C3: Supravegherea, conducerea, analiza si proiectarea tehnologiilor alimentare de la materii prime pana la produs finit;
  • C5: Managementul productiei, controlul calitatii produselor alimentare si realizarea proceselor de marketing.
  • CT1. Aplicarea strategiilor de perseverenta, rigurozitate, eficienta si responsabilitate in munca, punctualitate si asumarea raspunderii pentru rezultatele activitatii personale, creativitate, bun simt, gandire analitica.
  • CT3. Utilizarea eficienta a diverselor cai si tehnici de invatare – formare pentru achizitionarea informatiei de baze de date bibliografice si electronice atat in limba romana, cat si intr-o limba de circulatie internationala, precum si evaluarea necesitatii si utilitatii motivatiilor extrinseci si intrinseci ale educatiei continue.